Nieuwsbrief 6 Vloot Friesland
Geschreven door Redactie   
zaterdag 28 mei 2011

Nieuwsbrief nr. 6 van 2011.

26 mei 2011

 

1. Algemeen.

Ongeveer 1 week na de vorige Nieuwsbrief nu al weer een volgende?  Overdreven?

Misschien, maar …… er is wel het een en ander te melden.

 

2. Woensdagavond trainingen

Afgelopen woensdag gingen er 10 jollen het water op, om te bemerken dat de wind net op dat moment volledig weggevallen was.  Om 21.15 kwam er alsnog een stevige bries opzetten. Maar toen stonden we met een biertje in de hand (bedankt Jan)  al weer aan de kant. Volgende week beter. Dan weer met RIB en Jan ten Hoeve.

 

3. De Coctail Cup zondag 29 mei.

Op dit moment 16 ingeschreven boten. Heel fraai.  De wedstrijdbepalingen zijn verstuurd naar de inschrijvers. Het weerbericht is gematigd positief. Voor zondag wordt windkracht 4 en een enkel buitje voorspeld. Ik ben zeer benieuwd  hoe dit gaat verlopen. Zijn de banen interessant? Dat is nog een hele uitdaging voor het wedstrijdcomité. Zullen de dames het leuk vinden? Wordt het gezellig?  Het is en blijft een sociaal evenement. Inschrijven kan nog wel (er is nog wel een plaatsje in de sloep) door een telefoontje of e-mail naar ondergetekende of Cock van der Leden.

 

4. Kleine Sneekweek (2-5 juni) en ZZ-cup (4 -5 juni).

Net als een aantal andere Friese zeilers heb ik voor beide evenementen ingeschreven; donderdag en vrijdag op Sneek en daarna het weekend naar Zuidlaren.

 

Op Sneek zijn tot op dit moment 12 inschrijvers. Daar kunnen er nog wel wat bij. Kom op; grijp je kans. Een aantal sterke Friese zeilers (zoals Luut) doen niet mee voor de eindoverwinning op Sneek.

 

Op de ZZ (ranglijstwedstrijd !) zijn nu 21 boten ingeschreven. De Friezen zijn aardig vertegenwoordigd (daar zullen we geen klachten over krijgen), maar de inschrijvingen uit het Westen vallen mij nog wat tegen.

Overigens zie ik eigenlijk  maar weinig  Groningers op wedstrijden in het Friese. Ik zal ze daar toch eens op aanspreken. Of dat helpt weet ik natuurlijk niet.

 

5. Pinksterdriedaagse, Grou; 11-13 juni.

Na de stormachtige openingswedstrijden in april, nu een herkansing. Ik hoop dat Wessel Kuik ons revanche gunt. Het is en blijft een interessant water; de slag om de Tynje. Wie daar als eerste doorkomt, finisht bijna zeker bij de eerste 3.  Ik reken toch wel op zo’n 15 O-jollen.

 

6. District Noord Kampioenschappen  Paterswolde; 18 – 19 juni.

Dit is het Open Friese Kampioenschap. In het verleden vaak gewonnen door Jacobus en Jan ten Hoeve.  We gaan (als vloot Friesland)  komend  weekend niet in grote getale naar de 2-meren bokaal in Paterswolde (we varen de Cocktail Cup), maar Paterswolde is wel een heel leuk wedstrijdwater. Deze Noordelijke kampioenschappen (inclusief kampioenswimpel)  zijn echt  interessante wedstrijden. Redelijk dichtbij, een jubileum, dus veel extra activiteiten, lunches, diners, mooie prijzen. Inschrijven via www.sportinschrijving.nl

 

7. Multi klasse evenement Workum (ranglijst wedstrijd !!) op 25 en 26 juni.

De onvolprezen managers van de IOU-website hebben het voor elkaar. De wedstrijd staat op de IOU-kalender en de inschrijfmodule is operationeel (dank).

Na 2 dagen waren er al 11 inschrijvingen. Dat schiet op. Dit moeten er natuurlijk minimaal 40 worden.  De “notice of race” zal ik zsm op de website zetten. Inschrijfgeld voor het weekend: € 30,-- per boot.

 

NB. Inschrijving op een dergelijk water is altijd wat duurder dan op een binnenwatertje vanwege de absolute noodzaak om extra rescue op het water te brengen. Risico’s moeten ten alle tijden zo veel mogelijk vermeden worden.

Vloot Friesland neemt op dit gebied geen risico’s. Denk aan 4 RIB’s tijdens het trainingsweekend (het was toen nog koud water !!), extra rescue op Grou (openingswedstrijden) en ook bij de trainingsavonden op woensdag bijna altijd een begeleidingsboot .

 

Gisteren is er nog een ongeluk gebeurd op het Sloter Meer; huurboot, geen begeleiding, niet gelet op de windwaarschuwingen; amateurs.

 

De rescue zal bij Workum tussen de wedstrijden door (lunchtijd) flesjes water en/of fruit juice en lunchpakketten aan de zeilers uitreiken. Verzorgd door Vloot Friesland.

 

 

Tot op het water

 

Anton Wachter

Vlootvoogd IOU Friesland
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail