Vloot Friesland - Nieuwsbrief 5
Geschreven door Redactie   
donderdag 19 mei 2011
Nieuwsbrief 5

Vloot Friesland IOU

Nieuwsbrief nr. 5 van 2011.

18 mei 2011

1.

Mijn fietstocht.

Op de fiets naar Rome was een hele belevenis. De Alpen vielen me mee; maar de Apennijnen vielen tegen (weinig fietspaden, slechte wegen en veel korte felle klimmetjes). Na 27 dagen weer thuis; 10 kilo lichter (en dat was de bedoeling). Veel natuurschoon. Tot Venetië is deze tocht een absolute aanrader. Kan in minder dan 3 weken.

In mijn afwezigheid heeft Cock van der Leden de honneurs als vlootvoogd waargenomen; nieuwsbrief geschreven en verstuurd; woensdagavonden geregeld; rescue op Grou, etc. etc. Heel goed. Dank.

Een nieuwe (ook tijdelijke) stuurman brengt vernieuwing / de bezem gaat door de kast. Nieuwe initiatieven zoals de sportsplanner worden operationeel en ik werd er op gewezen dat mijn verzendlijst een aantal manco’s vertoonde.

2. Sportsplanner en verzendlijst Nieuwsbrief.

Voor alle zeilende leden van vloot Friesland heeft Cock een account aangemaakt bij Sportsplanner. Systeem werkt naar behoren. De regelmatige gebruikers zijn erg tevreden. Halen er veel info uit.

Alleen net voor het schrijven van deze Nieuwsbrief, toen ik mijn account actief wilde maken, lag de website er uit. Maar, dat komt vast weer goed.

De verzendlijst van de Nieuwsbrief is aangepast, opgeschoond en aangevuld. Leest u deze Nieuwsbrief op de IOU-website en wilt u hem rechtstreeks ontvangen, dan even een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

3. Woensdagavond trainingen

Worden goed bezocht. Steeds ongeveer 12 bootjes. Mooi aantal. Cock vertelde me dat de waterpolitie afgelopen woensdag wat vreemd opgetreden is. Een vergunning nodig om met een stel O-jollen te gaan trainen op een bijna leeg meer? Het moet niet gekker worden. Daar doen we niet aan mee.

Overigens heeft de KWS gemeld dat de woensdagavondwedstrijden in juli dit jaar niet doorgaan. Voor de O-jollen is dat geen probleem; we organiseren die zelf wel.

We gaan door met de trainingen tot het begin van de zomervakantie.

Aanvang training: 19.00 uur op het water. Dus uiterlijk om 18.30 bij de KWS-helling.

4. De Coctail Cup zondag 29 juni.

Naast het al bekende Palingvaren moet dit het meest “sociale” O-jollen evenement van het seizoen worden. De formule is speciaal ontwikkeld om ook de dames bij het O-jol gebeuren te betrekken. We varen 2 “toertocht wedstrijden” in de ochtend; dan gezellig met zijn allen lunchen (voor eigen rekening) en in de middag weer 2 van deze “toertochtwedstrijden”, maar nu de andere kant op.

Een “toertocht wedstrijd” is een wedstrijd van A naar B via de kortste of snelste weg; in principe zonder boeien. De 2e wedstrijd is dan van B terug naar A. Het zou zo maar kunnen dat de 1ste race overwegend of zelfs alleen maar kruisen is (in soms nauw vaarwater) en de 2e race dus meest ruime wind. Toch zullen we proberen in elke wedstrijd minimaal 1 kruisrakje te organiseren, dmv een extra boei of boeien.

De bekende vloot Friesland RIB fungeert als start – / begeleidings - en finish schip.

Startplaats: de Veenhoop (aan de zuidkant van de wijde Ee, tussen Drachten en Grou.

Aan de wedstrijdbepalingen wordt gewerkt.

De dames volgen de O-jollen in een uiterst luxe sloep (met koffie, thee e.d.). Als iemand een flesje witte wijn meebrengt, is dat ook geregeld. Als het een beetje wil veroorzaakt bovenstaande zin, de opbrengst van meer dan 10 flessen.

Aantal inschrijvers nu: 14. Ook boten van buiten Friesland zijn welkom. Herman van Eijk heeft al ingeschreven. Inschrijven via Sportsplanner, of een mail naar Cock van der Leden of ondergetekende. Dit mag je niet missen.

Deze speciale wedstrijd zal nog extra worden opgefleurd met een botendoop en een nog geheime happening betreffende toekomstige activiteiten van vloot Friesland.

5. Kleine Sneekweek (2-5 juni) en ZZ-cup (4 -5 juni).

Net als andere jaren een overlap. De ZZ-cup is een ranglijstwedstrijd. Daar moeten de zeilers die regelmatig hoog scoren, eigenlijk wel naar toe. Die O-jolzeilers met kinderen in de Flits, of met andere zwaarwegende motieven, zeilen dan de Kleine Sneekweek. Zelf zal ik de eerste 2 dagen starten op Sneek en dan het weekend in Zuidlaren varen. Als meerdere zeilers dat doen, hebben we op beide evenementen een goede inschrijving. De ZZ-cup (Zuidlaren) trekt altijd veel sterke zeilers (ook uit Duitsland) en is super gezellig met op zaterdag een gezamenlijke heerlijke zeilersmaaltijd (asperges!)

6. Multi klasse evenement Workum (ranglijst wedstrijd !!) op 25 en 26 juni.

Deze wedstrijd was een beetje aan mijn aandacht ontsnapt. Staat / stond ook niet goed op de IOU-kalender. Maar is wel onze tweede ranglijst wedstrijd. En het is dit jaar eigenlijk de enige wedstrijd op groot water (IJsselmeer).

Bij windkracht 5 of 6 uit het Zuidwesten, is het afzien (of niet starten), maar onder andere condities is het een absolute belevenis. De wedstrijd valt helaas samen met de zomerwedstrijden op Sneek, maar op die plas varen we al zo vaak. Ik ga er van uit dat er minimaal 15 Friese zeilers (zeker de toppers) inschrijven voor dit evenement. Ik zal proberen de inschrijving mogelijk te maken via de IOU-website.

Ook zal ik nog een extra enthousiasmerende uitnodiging op de IOU-site plaatsen. Een veld van 40 O–jollen moet mogelijk zijn.

7. De wedstrijdagenda 2011

De wedstrijdagenda voor Olympiajollen vanuit een Fries perspectief is opgenomen als bijlage.

MVG

Anton Wachter

Vlootvoogd IOU Friesland

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail