Vloot Friesland
Geschreven door Friesland   

Onderstaand de e-mail is verstuurd door de vlootvoogd Friesland naar de O-jol zeilers in de regio. Dergelijke mails zijn in het verleden redelijk frequent verstuurd. Van nu af zullen ze ook op deze pagina worden opgenomen.


1. Heftige training op Tjeukemeer 17 juni

Er hadden zich 13 boten aangemeld, er kwamen er 11, er gingen er 10 het meer op en er kwamen er 9 in de uitslag.
Het woei dan ook zeer stevig; een hele dikke windkracht 5, kleine 6 en dat op lagerwal van het Tjeukemeer. Hele beste golven.Een aantal zeilers ging onderste boven (allemaal tijdens gijpmanoeuvres; we moeten toch haast maken met dat geprofileerde roer), anderen, zeker niet de minsten, draaiden stormrondjes.Drie korte wedstrijden, perfect werkend startschip (met dank aan Frisa) onder leiding van Barbara Schreuder (U weet wel van JamaSails), goede catering, goede sfeer.Uitslag: 1 Jacobus de vries, 2 Anton Wachter, 3 Bart de Zee, 4 Maarten de Groot, 5 Doeke Zwart, 6 Tjeerd de Jong, 7 Cock van der Leeden, 8 Anne Bergsma, 9 Bonnie Galema. 2. Zomerwedstrijden Sneek aanstaand weekend. Nu 15 inschrijvers. Komen volgens geruchten nog 2 bootjes bij. Mooi veld. 3. Tijdens de training vorige week is besloten met een redelijke afvaardiging de NoordNederlandse Kampioenschappen op de Beulakker te bezoeken. Inschrijformulieren te vinden op hun website
Bij inschrijvingen voor die wedstrijden wel ineens betalen. Volgens G. Kupers is een inschrijving pas een inschrijving als het geld binnen is.
MVG Anton Wachter









Het voorseizoen in Friesland.

Een bericht over een buitengewoon actief voorseizoen hier in het hoge noorden.

De trainingen dit jaar op de woensdagavonden op Sneek worden erg goed bezocht; meestal zo’n 10 boten. In totaal hebben al 24 verschillende boten deelgenomen. Jan ten Hoeve heeft er duidelijk lol in. Steeds mooi weer, goede stemming. Dank aan WSV Frisia (Bonnie Galema) voor het steeds weer ter beschikking stellen van de grote rubberboot.

* De Wedstrijden.
Voor diegenen die het niet gevolgd hebben hier een korte samenvatting.

* Openingswedstrijden in Sneek: 19 boten. Licht weer. Winnaar Herman van Eijk, voor de verrassende Jaap Russchen, Jan van Amerongen en Douwe Gorter

* Voorjaarswedstrijden op Grou; 15 boten. Mooi lopend windje, op zondag minimaal windkracht 4, soms iets meer. Overall winnaar werd Jan van Amerongen voor Bart de Zee en Doeke Zwart. Op zondag voer Luut de Zee sterk, maar hij was op zaterdag niet gestart.

* Kleine Sneekweek ( 17 – 20 mei); 9 boten aan de start. Deze wedstrijden vielen gedeeltelijk samen met de ZZ-cup in Zuidlaren (ranglijstwedstrijd). Zoals al eerder betoogd; dit moet kunnen. Er zijn O-jolzeilers die bijv. vanwege de kinderen dat weekend op Sneek moeten zijn en dus zeker niet naar Zuidlaren gaan. De klasse is in Noord-Nederland groot genoeg om tegelijk op meerdere plassen te varen. Winnaar: Bart de Zee, voor ErikJan Mulder. Hans de Haas was zeer fanatiek; op Hemelvaartsdag en vrijdag voer hij op Sneek en zaterdag meldde hij zich op Zuidlaren.

* ZZ-cup;
55 inschrijvers. Op zaterdag een zeer stevige wind, ruim 5 in vlagen 6. Er sloegen nogal wat boten om, ook voor in het veld. De “local heroes”van Zuidlaren, Ward Boersma en Stephan de Vries deden het heel goed. Onze Friese troef Jan ten Hoeve behaalde een derde plek (in de boot van Jan van Amerongen) in de eerste race, maar moest in de tweede wedstrijd in goede positie uitvallen met een gebroken grootval. Voor uw vlootvoogd verliep de eerste race in zijn spiksplinternieuwe boot weinig gelukkig. In het eerste kruisrak, varend over bakboord kwam een andere O-jol dwars naar binnen tot over het achterdek. Overigens liep de nieuwe boot best lekker. Tweede wedstrijd een tiende plek. Na veel wind op zaterdag was er geen wind op zondag en werd er dus niet gevaren.

*Pinksterdriedaagse in Grou (26-28 mei)14 starters. Eigenlijk allemaal lokale zeilers, want ook Feike Hilarides uit Maastricht mag daartoe gerekend worden. Zaterdag een aardige wind, zondag was het heel licht weer en maandag werd er wegens absolute windstilte niet gezeild. Jacobus de Vries liet zich weer eens van zijn beste kant zien met 4 eerste plaatsen. Anton Wachter, Bonnie Galema, en Feike Hylarides werden 2e, 3e, en 4e.

* Extra trainingswedstrijden op het Tjeukemeer 17 juni
Er zijn dit weekend geen officiële wedstrijden in het noorden. Daarom worden er op zondag (vaderdag) 4 korte trainingswedstrijden gevaren op het Tjeukemeer. Start eerste wedstrijd: 11.00 uur. Geen inschrijfgeld / geen officiële wedstrijd / geen rescue / dus deelname op eigen risico.

*Zomerwedstrijden op Sneek (24 & 25 juni).
Je kan nog inschrijven via de website van de KWS.
Anton WachterVlootvoogd Friesland

Laatst geupdate op ( zaterdag 02 mei 2009 )
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail