Trainingsweekend Sneek en komende trainingen
Geschreven door Redactie   
dinsdag 12 april 2011

Vloot Friesland IOU

Nieuwsbrief nr. 3 van 2011.

12 april 2011

1.

Het trainingsweekend 9 en 10 april op Sneek.

SUPER.

Als alles meeloopt, wordt het een optocht.

Prachtig weer, zaterdag een lekker lopend windje. Zondagochtend een licht briesje en ’s middags weer een Beaufort 3. En dat alles zonovergoten.


21 boten verschenen aan de start. Er werd getraind in 2 groepen, met de toptrainers Stefan de Vries en Jan ten Hoeve. Zaterdagmiddag laat werd, na 2 toch redelijk zware trainingssessies, een oefenwedstrijd gevaren. Luut de Zee won, voor Feike Hylarides en Joep ten Brink.

Regel 42.

Op zaterdagavond presenteerde Eric Mehlbaum de finesses van regel 42. Eerst in het kielbotencentrum "de Roerkoning" en daarna met afwisselend Jan en Stefan in de O-630 op het water. Van alles passeerde de revue, zoals wegvaren met herhaalde bodypomp, roltack met pauze gevolgd door extreme lichaamsbeweging, pompen op golf om planeren te initiëren, gijpen met extreme lichaamsbeweging, rollen door lichaamsbeweging, door schootpompen en door sturen. Dank Klaas Plaatje voor het ter beschikking stellen van een “Plaatje sloep” waarin de zeilers van dichtbij het commentaar van Eric konden volgen. Zeer leerzaam.

De vaak herhaalde opmerking: “Kijk dat bootje kan het wel” kreeg op den duur een dubbele betekenis. Lekker jennen !

Protesten.

Daarna werden de door Feike Hylarides geselecteerde en voorbereide protesten behandeld. 11 zeilers hadden hun huiswerk gemaakt en ingeleverd dat door Feike werd nagekeken en met een cijfer werd beloond. De zeiler met het hoogste aantal punten scoorde een 1ste plaats in deze “wedstrijd”. Onno Yntema had als enige echt alles goed. Proficiat ! Maar Klaas Weissenbach en Fokko Ringnalda deden het zeker ook niet slecht. De zeilers die geen huiswerk hadden gemaakt, werden allemaal als 12e genoteerd. Deze theorie sessie werd als zeer instructief beoordeeld.

De PowerPoint presentatie (de vraagstukken + de uitwerkingen) is beschikbaar voor andere vloten

Video opnamen.

Helaas waren er enige problemen met 2 van de 3 videocamera’s (link naar beamer werkte niet), maar de vertoonde video’s (Stefan) waren toch zeer instructief.

De andere video’s worden nu overgezet op een CD-Rom en worden later aan de deelnemers toegestuurd.

Zondag.

Zondagochtend werd (met licht weer) o.a. het “op gang komen” getraind (wegvaren met enkele bodypomp) en de betere roltack met 2 pompbewegingen (=toegestaan).

In de middag weer een trainingssessie + de laatste oefenwedstrijd. Nieuwkomer Wim Kleinhuis finishte als 2e, maar was samen met Jan van der Meer (ook een nieuwkomer) te vroeg gestart (dus ocs). Een volgens hen streng oordeel, maar …… Toch lekker te weten dat die boot (O-522) met zijn nieuwe tuigje wel lopen wil. Jan v/d Meer was de gelukkige tijdens de verloting. Hij won een elektronische fotolijst met 150 O-jol foto’s.

Uitslagen.

De top 10 uitslagen waren: 1ste race Theorie 2e race = totaal score

1) Onno Yntema 6 1 8 = 15

2) Joep ten brink 3 12 2 = 17

3) Jan van Amerongen 5 12 1 = 18

(Joep en Jan lieten het liggen op de protestbehandeling)

4) Klaas Weissenbach 9 2 10 = 21

5) Bart de Zee 8 10 5 = 23

6) Luut de Zee 1 4 dns = 25

7) Hans de Haas 10 12 3 = 25

8) Tjeerd de Jong 11 6 9 = 26

9) Feike Hylarides 2 9 16 = 27

(Theorie score is vervangend; gemiddeld gezeilde wedstrijden)

10) M. Bosma 4 12 11 = 27










Vermeld moet nog worden dat Klaas Weissenbach en Cock van de Leden een RIB ter beschikking stelden. Er waren (mede vanwege het koude water) in totaal 4 RIB’s op het water. Met een extreme roltack kun je ook om gaan. En 10 minuten in zulk koud water is heel slecht voor je gezondheid.

De firma Bosma & Boonstra boden kleine 5 fusten bier aan. Dat maakte het mogelijk om alle drank (incl. Berenburg: met dank aan Wim Kleinhuis) gratis ter beschikking te stellen. Voor alle aanwezigen was er ook nog als herinnering een warme muts (Jama Sails en Bosma en Boonstra).

De catering was in handen van initiatiefnemer en mede organisator Joop Feenstra, bijgestaan door de dames Feenstra en Bosma.

Cock van der Leden stuurde alle RIB’s aan (op slot, controle vaarbewijzen, benzine, gasten ophalen / wegbrengen, bagage, etc.) en was verantwoordelijk voor veiligheid.

Al met al een fantastisch weekend. Joop, Cock en ik hebben het met veel plezier gedaan. “I love it when a plan comes together”.

Door een aantal “last minute” afzeggingen is er een klein verlies geleden (zo’n € 250,-) dat ten laste van Vloot Friesland zal worden gebracht.

Tot slot: de eerste inschrijvingen voor de editie 2012 zijn al binnen.

2. Woensdagavond trainingen

Met ingang van 13 april begint vloot Friesland weer met trainingen op woensdagavond. In principe is Jan ten Hoeve 3 van de 4 weken beschikbaar.

Aanvang training 18.45 uur. Verzamelen bij de KWS-helling vanaf 18.00 uur.

We gebruiken de RIB van Cock van de Leden. Hij organiseert deze trainingen (zie ook sportsplanner).

Uw vlootvoogd gaat een maandje op vakantie. Ik wens jullie veel plezier.

We zien elkaar zeker op de Kleine Sneekweek en/of de ZZ-cup.

MVG

Anton Wachter

Vlootvoogd IOU Friesland

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail