Verslag vlootvergadering Friesland
Geschreven door Redactie   
zaterdag 05 maart 2011
Verslag vlootvergadering woensdag 2 maart 2011.

Opening.

Plaats van handeling: Heerenkamer in Heerenveen.

Zeer hoge opkomst: 26 leden van vloot Friesland gaven acte de presence. Van niet minder dan 14 leden waren berichten van verhindering ontvangen. De vlootvoogd is daarmee zeer verguld; het toont betrokkenheid.

Vloot Friesland is dit jaar versterkt met niet minder dan 6 nieuwe leden. Aanwezige “nieuwelingen” stelden zich kort voor. Een aantal zeilers die al langer in een O-jol zeilen, hebben een nieuwe(re) O-jol gekocht. De 2e hands markt loopt goed / is transparant. Instapboten zijn voor redelijke prijzen te koop / verkocht.

Terugblik seizoen 2010.

Mooie wedstrijden. Grote velden; zeker ook de Sneekweek en de Herfstwedstrijden in Goingaryp. Daar misschien wel een te groot veld. Er is veel schade gevaren. Volgend jaar bij meer dan 50 boten splitsen? Er zal overleg worden gepleegd met organisatiecomité in Goinggaryp. Sneekweek: niet splitsen; het meer is groter (1ste kruisrak is langer) en een aantal deelnemers gaat na het weekend naar huis. Een aantal zeilers / deelnemers was zeer positief over het ONK op het Comomeer. Magnifieke ervaring.

Ranglijst 2010 en plaats van Friese zeilers daarop.

Ranglijst niet beschikbaar. Schijnt wat onduidelijkheid te zijn over verwerking van een uitslag. Nadere info komt vast tijdens ALV. Verzoek: kunnen gedurende het seizoen tussenstanden worden gepubliceerd. Maakt het geheel aantrekkelijker / spannender. Fles wijn voor hoogst geplaatste Friese zeiler dus niet uitgereikt.

Financiën vloot Friesland.

Eigen vermogen toegenomen van bijna € 900 tot ruim € 1.000. Het trainingsweekend, het Palingvaren en de Herfstwedstrijden leverden positieve saldi op. De vlootvergadering, borrels tijdens Sneekweek en Spiegel, de trainingen, e.d. leverden (voorspelbaar) op verlies op. Vergadering geeft decharge voor het financiële beleid. Bosma en Boonstra Accountants geeft het gratis advies dit bedrag bij de belasting aangifte wel te isoleren van de privé bezittingen van de vlootvoogd. Scheelt toch € 12,-- aan IB-belasting. Scherp!

Verkiezing vlootvoogd.

De zittende vlootvoogd stelt zich herkiesbaar. Aldus besloten.

Verkiezing assistent vlootvoogd.

Omdat de vlootvoogd a.s. seizoen een 2-tal maanden buitenslands zal verkeren en omdat de werkzaamheden toch wel enige tijd vergen, wordt voorgesteld een assistent vlootvoogd te benoemen. Cock van der Leden heeft zich (op verzoek van de vlootvoogd) bereid verklaard dit op zich te nemen. Cock is al zeer betrokken bij de vloot (o.a. door het gratis ter beschikking stellen van zijn RIB voor trainingen en informele wedstrijden). Vergadering gaat (met applaus) akkoord.

Voorbeschouwing ALV.

Oproep van de vlootvoogd: komt allen. Een groot deel van de aanwezigen geeft aan inderdaad naar deze vergadering te zullen gaan. Wel AANMELDEN!!

Voorlopige wedstrijdkalender 2011 vanuit een Noordelijk perspectief.

Kan uiteraard pas definitief worden vastgesteld na de ALV. Daar wordt immers bepaald welke wedstrijden tot ranglijstwedstrijden worden bestempeld.

De Cocktail Cup (lange afstand wedstrijd naar een locatie waar een cocktail + garnituur genuttigd kan worden en dan weer terug) organiseren op 31 juli in de omgeving van de Wijde EE wordt als ongunstig bestempeld (Skûtsjessilen). Beter is 29 mei. Komt dan in de plaats van 1-mans evenement Paterswolde. De vergadering vindt 1x zeilen in Paterswolde per seizoen (district Noord Kampioenschappen) wel genoeg.

De wedstrijden op de Spiegel gaan dit jaar niet door (personele problemen samenhangend met het gegeven dat deze wedstrijden dit jaar in het Pinksterweekeinde gepland stonden).

In de bijlage de nieuwste versie van deze wedstrijdkalender.

Trainingen

Op woensdagavond te beginnen op 13 april. Verzamelen 18.00 uur. Boten te water / start training 18.30 uur. Er zijn diverse mogelijkheden een begeleidingsboot op het water te brengen. Cock stelt zijn RIB beschikbaar, maar ook Jan van der Meer en Klaas Weissenbach geven aan (soms) mogelijkheden te geven hun boot (RIB of sloep) hiervoor te gebruiken.

Jan ten Hoeve geeft aan deze trainingen 3 van de 4 weken te willen geven. De 4e keer wordt de training verzorgt door of Anton Wachter of Cock van der Leden.

Na half juni gaan we als vloot verder met de woensdagavond oefenwedstrijden van de KWS (met biertje na bij het KielbotenCentrum).

Voor deze trainingen (en andere trainingsbijeenkomsten) zal het internet programma “Sportsplanner” worden gebruikt. Alle leden van vloot Friesland zullen door Cock worden aangemeld. Zij ontvangen dan per e-mail een uitnodiging om mee te doen.

Invulling Cocktail Cup en Palingvaren.

Formule van ’t Palingvaren blijft wegens succes onveranderd.

Formule Cocktail Cup moet verder worden uitgewerkt. Er lijken 2 mogelijke lange afstand trajecten te zijn: Omgeving Oudega en dan in zuidelijke richting of omgeving Drachten: Eernewoude + Wijde EE + Pikmeer. Mogelijke routes en horeca faciliteiten zullen in kaart worden gebracht.

Programma trainingsweekend 9 en 10 april.

Op dit moment zijn er 26 deelnemers. Besloten moet worden of een aantal bij de organisatie betrokkenen niet of slechts gedeeltelijk mee trainen of dat een 3e trainer + 2 extra RIB’s worden ingezet. Joop Feenstra en de vlootvoogd komen zsm bij elkaar om de details te regelen. Wel staat vast dat Jan ten Hoeve, Stefan de Vries en Gerard Post als zeiltrainers hun medewerking hebben toegezegd. Verder zijn we heel blij met de bijdragen die geleverd zullen worden door Eric Mehlbaum (internationaal expert op regel 42) en Klaas Plaatje (de officiële meter) en Jan van Amerongen. Precieze invulling volgt.

Ter info; het zijn de professionele trainers en de extra RIB’s (noodzakelijk omdat zwemmen in nog heel koud water gevaar oplevert) en in mindere mate de catering die het inschrijfgeld van € 100,-- noodzakelijk maken. Er zal een professionele fotograaf op het water zijn. De mogelijkheden van het professioneel vastleggen van de individuele verrichtingen op video wordt bestudeerd. Er komt ook een sponsorcadeautje van Bosma en Boonstra.

Zie bijlage voor inschrijvers, trainers en vrijwilligers.

Afsluiting

Met veel plezier vermeldt de vlootvoogd dat we komend jaar bij trainingen en de meeste wedstrijden nu ook een soort van “O-jollen waterwacht” ter beschikking hebben. Jan van Amerongen heeft (in samenwerking met Henk Mik en Jan ten Hoeve) professionele spullen en reserve onderdelen ter beschikking gekregen (aangeschaft) waarmee de meest voorkomende (kleine) schades aan de jollen ter plekke gerepareerd kunnen worden. Volgens Jan tegen kostprijs (materialen). Het is jammer dat Jan niet drinkt, want anders zouden we er als afnemers zo nu en dan een flesje tegen aan gooien.

De mogelijkheid werd geopperd om een oude caravan aan het Snekermeer (dicht bij het pontje) te huren om te dienen als opslagplaats voor de RIB vloot Friesland. Enkele optimisten riepen dat we daar dan ook een clubhuis zouden kunnen starten. Leuk voor de Sneekweek.

Aanschaf van “vloot Friesland” trainingsjacks zal worden bekeken.

Voor dat er nog meer creatievere, nog woestere ideeën naar voren werden gebracht, sloot de vlootvoogd de vergadering. Het bleef nog redelijk lang gezellig in de Heerenkamer.

Trainingsweekend 9 & 10 april 2011.

Lijst inschrijvers

1. Duitser 1 (dezelfde als in 2010) via Jan van Amerongen

2. Duitser 2 (idem) via Jan van Amerongen

3. Tjeerd de Jong

4. De man uit Paterswolde; Kloetstra ??

5. Onno Yntema

6. Gijsbert Visser

7. Jan ten Hoeve houtworm ???

8. M.Bosma 470

9. Dirk Zwitser 485

10. Jan Tekstra 487

11. Joop Feenstra 489

12. Luut de Zee 518

13. Wim Kleinhuis 522

14. Feike Hylarides 524

15. Fokko Ringnalda 546

16. Jan van der Meer 566

17. Klaas Weissenbach 581

18. Joep Ten Brink 591

19. Klaas Doevendans

20. Jan van Amerongen 596

21. Klaas Plaatje 601

22. Pier Thomas Meintema 615

23. Gerben Sikkema 623

24. Anton Wachter 630

25. Hotze Braaksma 640

26. Hans de Haas

Zeiltrainers:

Stefan de Vries, Gerard Post, Jan ten Hoeve.

Deskundigen / specialisten.

Trim: Jan ten Hoeve (trim).

Reglementen en meetbrieven: Klaas Plaatje.

Regel 42: Eric Mehlbaum.

Protesten: Feike Hylarides & Anton Wachter.

Onderhoud en reparaties: Jan van Amerongen.

Meteo: ??

Wedstrijdtactiek: ??

Vrijwilligers:

Marten de Groot; Cock van der Leden. Meer vrijwilligers (bestuurders rescueboten + vaarbewijs) gezocht.

Catering & Logistiek: Joop Feenstra

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail