Nieuwsbrief 4 Vloot Friesland
Geschreven door Redactie   
woensdag 04 mei 2011


2 mei 2011
Het zeilseizoen is nu echt los gebarsten. Helaas liet de wind het op de Openingswedstrijden op Sneek nogal afweten, maar met 13 deelnemers in de O Jollen kon er toch nog op zaterdag worden gezeild. Lichtweerspecialist Bart de Zee won (1 en 6) voor nieuwkomer Klaas Weissenbach (knap 4 en 3) en Onno Yntema.(8 en 1) Erg constant was Pier met 2 x een 12e plaats.
Ook de trainingen zijn weer van start gegaan met steeds ± 12 bootjes .
Daar zagen we weer een nieuw lid, Tjeerd Brouwer NED 471 Jitse Mink NED 602, heeft er goed de gang in en won het afsluitende wedstrijdje met een “big
smile”.

Gelukkig maken steeds meer zeilers gebruik van de Sportsplanner, daarop geef je aan, of je wel, of niet komt trainen.
Bij de training van 27 april, liet de wind zich eindelijk weer eens zien en o.l.v. Jan ten Hoeve, gingen er telkens in setjes van 2, de jollen weg, waarbij de Rib hen volgde en Jan de aanwijzingen gaf.
Bij het Paasevenement op Zuidlaren waren maar een paar Friezen te vinden en ook hier weer erg weinig wind.
Uitslag: 1 Jacobus, 2 Henk Mik, 3 Hans de Haas en 4 Klaas Plaatje
Toch jammer, dat zo’n evenement maar 2 finnjollen ,10- jollen en twee 16m2 trekt……………..

2e Paasdag organiseerde Cock van der Leden een informele serie wedstrijdjes op Sneek.
De vloot RIB deed dienst als startschip en ondanks de sterk draaiende windkracht 2, ging iedereen 3 x foutloos over de startlijn en konden er telkens 2 kruisrakken worden gezeild. Ondertussen stonden de chocolade paashazen in de koelbox te wachten op de prijsuitreiking op het Starteiland.(uitgereikt onder het genot van een biertje en tostie). Hans de Haas kwam vervolgens op het idee, nog een ‘Kermiswedstrijd” te houden; eerst een liter bier drinken, rennend naar de boot, optuigen en vervolgens een rondje Goïngarijp. Maar omdat Luut de Zee geen bier lustte. hebben we alleen het wedstrijdgedeelte gedaan……
Voorjaarswedstrijden op Grou:
Wind!! Met een dikke 4 met vlagen naar 5-6 gingen 13 van de 17 ingeschreven O jollen ’s morgens van start. Hans de Haas leidde knap door de Tijnje, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Buitenstaander Wessel Kuik kon zowel Jan ten Hoeve, als Luut de Zee voorblijven. 4 jollen over de kop en 1 op sleep achter de vloot RIB. (kapotte neerhouder). ’s Middags nog maar 9 jollen van start met weer dezelfde winnaar.

Zondag kwamen er met iets minder wind, 10 jollen aan de start en weer wist Wessel, Luut en Pier 2x voor te blijven.
In mei is er voor de Friese zeilers op thuiswater weinig te beleven, dus om wedstrijd te zeilen, moeten die naar Kralingen op 7/8 mei en 21/22 mei naar Roermond (Goldcup) beide ranglijstwedstrijden.

29 Mei zeilen we weer de Cocktailcup, dit keer vanuit Drachten (Veenhoop)
We gaan te water via de helling van jachthaven de Veenhoop, zeilen dan een wedstrijd, lunchen (op eigen kosten) evt. met partners bij Restaurant “Ie Sicht” en varen dan nog 1 wedstrijd. Er zal weer een volgsloep aanwezig zijn.
Inschrijven = gratis, via www.mysportsplanner.com of bij Cock Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of tel.mobiel: 06 51 391 900
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail