Nieuwsbrief nr.8 Vloot Friesland
Geschreven door Redactie   
woensdag 07 juli 2010
Vloot Friesland IOU

Nieuwsbrief nr. 8.
29 juni.

1. Makkum.
Een harde wind; de echte diehards hebben het geprobeerd. Marten was zo vriendelijk een verslag van deze “zeeslag” aan de Friese zeilers te sturen. Er gaan stemmen op om volgend jaar Makkum of Workum (welke wedstrijd past het beste in het O-jollen programma 2011) op te nemen als ranglijstwedstrijd.
Dat is dan wel de enige groot water race; zou eigenlijk wel moeten. Vroeger had Friesland 2 vloten en dus 2 ranglijstwedstrijden. Na de fusie tussen Eernewoude en Sneek hebben we dat “recht” ingeleverd. Het bestempelen van de Sneekweek tot ranglijstwedstrijd hoeft van ons niet. Een echte groot water race past beter.


2. Trainingen op Sneek; 23 juni.
Ondanks dat het overgrote deel van de zeilers die op donderdag zouden starten op de ONK niet aanwezig waren, startten we toch met 15 boten met het grote KWS-startschip. Er stond een licht briesje. Jan ten Hoeve won de 3 races met speels gemak.

3. Vervolg trainingen juni / juli
Alhoewel de officiële trainingen / oefenwedstrijden voorbij zijn, gaan we voor de echte liefhebbers op woensdagavond gewoon door. Wel zonder begeleiding. Dus je mag bij omslaan niet rekenen op een snelle RIB die je even rechtop zet.
Dus: O-jollen verzamelen rond 18.30 bij de KWS-helling. Of Cock vd Leden of ikzelf hebben wel een boei in de auto.

4. ONK op de Braassem.
Een prima organisatie, zowel op de wal als op het water. Vloot Friesland was met ruim 10 boten goed vertegenwoordigd.
Helaas zakte na de eerste dag (donderdag) de wind behoorlijk in. Zaterdag en zondag werd er (naar mijn info; ik ging op zondag wat vroeger weg) niet gezeild. Gelukkig had ’t wedstrijd-comité op donderdag en vrijdag haast gemaakt en waren er al 5 wedstrijden gevaren. Een officieel wedstrijdverslag en de einduitslag vindt u tzt zeker op de website. Onze “local hero” Luut de Zee scoorde met deze lichte winden iets onder de verwachtingen.

Persoonlijk kijk ik met vooral negatieve gevoelens op deze wedstrijden terug. In de 4e race verziekte ik onbedoeld de start van 2 kanshebbers (Max Blom en Johan de Ruijter). Ik wilde vanuit de 2e lijn starten bij de loefboei, maar “dreef” toch (kon niet meer stoppen) tussen de boten in de eerste lijn. FOUT. Dat de giek van Max daarna in mijn voorstag bleef haken, maakte dat we beiden helemaal achteraan aan de wedstrijd begonnen. Voor Max en Johan (die ons niet meer kon ontwijken) een uiterst frustrerend gebeuren. Sorry. Onkunde? Pech?

5. Zomerwedstrijden op Sneek.
Ook hier lichte winden, maar op zaterdag werden toch 2 races gevaren; op zondag 1.
Uiteindelijk kwamen 14 O-jollen aan de start.
Jan ten Hoeve won met een score 8-1-1. Bart, Pier, Tjeerd, Gerben en Johan (winnaar van de 1ste wedstrijd) scoorden “DLM-tjes” (deden leuk mee).


6. Komende wedstrijden.
In de komende week zal ik me bezig houden met de Frisian Solar Challenge.
Daarna wedstrijdleider op diverse evenementen, deelnemen aan de Open Duitse (vanuit Noord-Nederland maar 2,5 uur rijden), de Coctail Cup, de Sneekweek, het Palingvaren en de Euro. We hebben het er maar druk mee.

MVG

Anton
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail