Geslaagde training Vloot Zuid en Spiegel
Geschreven door Redactie   
donderdag 19 mei 2011

Op 12 en 13 mei hadden vloot Zuid en vloot Spiegel een gezamenlijke 2-daagse training georganiseerd.

Als in de rest van het land het niveau opgekrikt wordt, dan kunnen Spiegel en Zuid natuurlijk niet achterblijven...
Gelijk maar 2 dagen, door de week, voor de echte gemotiveerden.

Binnen de kortste keren hadden wij 11 mensen bij elkaar en meer wilden wij ook niet, om voldoende aandacht voor iedere individuele zeiler te houden.

Jan ten Hoeve had de laatste theorieën en inzichten bij zich en heeft hard zijn best gedaan, iedereen weer wat verder te brengen. Met vele oefeningen werden de routines weer goed aangescherpt.

Op 12 mei stond er een dikke vijf met uitschieters. Ideaal voor degenen die dit jaar al een licht weer training achter de rug hadden. Het werd daardoor toch nog een werkdag, die er toe leidde dat er in de middag een paar uitvallers waren door pech of lichte verwonding. Die zeilers hebben verder geleerd vanuit de rescue met Jan.

Zaterdag avond stil gestaan bij een aantal protest cases (reprise van Sneek training) . De zondag was ideaal zeil- en trainingsweer. Vele korte wedstrijdjes zijn gevaren en veel lessen zijn daarbij gedeeld. Eén van de belangrijke lessen was; blijf op de windbanen letten.
Het waren 2 mooie dagen in een ontspannen sfeer, heerlijk rustige accommodatie, veel gezelligheid, lekkere biertjes in de namiddag zon en veel gezelligheid. Alle deelnemers waren tevreden en een herhaling volgend jaar in mei dient zich al aan. Hieronder de foto van de groep. Op de foto ontbraken op dat moment Titus Brandsma en Anton Snel.

Volgende activiteit van vloot Zuid is de Goldcup op het mooie water van Roermond. Het weer ziet er goed uit. Dus kom naar Roermond. Met de échte Bossche bollen verwelkomen wij graag de zeilers van andere vloten. In de namiddag zaterdag staan teamzeil wedstrijden voor de vloten op het programma. Er zijn inmiddels 30 deelnemers maar er kunnen nog meer bij.

Onno Klazinga en Joep ten Brink







 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail