Grote prijs van 's-Hertogenbosch
Geschreven door Zuid   
dinsdag 20 oktober 2009
Vloot Zuid sluit zomerseizoen af met Grote prijs van ’s-Hertogenbosch

In 5 wedstrijden is in het weekend van 17 en 18 oktober om de Grote Prijs van ‘s-Hertogenbosch gestreden op de Oosterplas.

Er waren 9 vloot Zuid zeilers en Jan van Amerongen, die al vaker ervaren heeft hoe gezellig het zeilen in ‘s--Hertogenbosch kan zijn. In 2006 won hij de ‘Bossche 5’.  Ook de Promoboot was weer van de partij en die heeft bij de Bossche 5 van 2009 voor weer een nieuwe zeiler van Vloot Zuid gezorgd. In totaal bestaat vloot Zuid nu uit 14 O-jollen !

Dit weekend kwamen alle weertypes langs. zon, regen, flinke windstoten in buien en windstilte. Het was spannend tot in de laatste wedstrijd die uiteindelijk werd afgebroken, terwijl onze gastzeiler Jan toen op kop lag.  Overall werd Joep ten Brink eerste. Hij had 2 eentjes evenals Jan , maar een beter score in de andere wedstrijden. Derde werd gastzeiler Mike Huiskamp en 4e Rob Wapenaar.

Voor volgend jaar ziet het seizoen er weer veelbelovend uit met alle nieuwe zeilers en wij zien graag meer zeilers af en toe eens beneden de grote rivieren. Wij zelf weten uit ervaring dat ’s-Hertogenbosch niet zo ver af ligt van het water van de andere vloten waar wij regelmatig varen.  Wees in 2010 welkom. Ook dan staan de Bossche bollen weer klaar.

Vloot Zuid
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail