Bossche 5 en GP van 's-Hertogenbosch
Geschreven door Zuid   
dinsdag 13 oktober 2009

De Olympiajollen present tijdens de Bossche 5 2009
 

 


Regen, een beetje zon en veel wind, maar geen tijd om het koud te krijgen. Naast de verschillende andere klassen zijn er 11 O-jollen aan de start verschenen. En de strijd tussen de O-jollen was heftig en heeft tot het einde toe geduurd.

De Bossche 5 is inmiddels uitgegroeid tot de tweede wedstrijd in het zeilseizoen waar de O-jollen van het Zuiden zich naar buiten presenteren. Het recordaantal van 11 jollen is te danken aan de groei van de vloot.

Dit weekend hebben weer 2 nieuwe “jonge zeilers” zich gemengd in de strijd. En met goede resultaten, Maarten Janssen streed mee om de eerste plaats en Pieter Kroon leverde strijd in het middenveld.

 

Wim Bech werd uiteindelijk eerste en dat is voor de tweede jaar op rij. Joep ten Brink, de winnaar van 2007, werd tweede. Maarten Janssen die als “junior” de gevestigde orde dwong tot het uiterste te gaan, werd derde.

 

Het komende weekend van 17/18 oktober volgt op de Oosterplas de “Grote Prijs van ’s-Hertogenbosch”.

Ook daar hebben zich weer tien Olympiajollen zich aangemeld en het aantal groeit nog.

Dat betekent een nieuwe ronde met nieuwe kansen. En door het enthousiasme van de vloot hebben zich weer twee nieuwe strijders uit de Bossche regio gemeld voor deze wedstrijd. Evenals de winnaar van de eerste Bossche 5 in 2006 met een veld Olympiajollen, Jan van Amerongen.

 

Voor nader info en aanmelden kijk op www.zvo-gpvandenbosch.blogspot.com

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail