Verslag Oliebollen wedstrijd 2011
Geschreven door Redactie   
maandag 28 november 2011

Om de Oliebollen wedstrijden te varen, zijn we op vrijdagmiddag al op pad gegaan, want we moesten ook nog een DN mast in Heerenveen afleveren en de weersverwachtingen waren dusdanig dat we er vroeg wilden zijn om zo van het uitzicht op W.V. Zuidlaren op het terras te kunnen genieten. Voor het diner had Henk & Olga Mik een plaatsje gereserveerd in het gezellige Wok restaurant. 's Avonds de vloot vergadering bijgewoond, waarna het erg gezellig werd.

Zaterdag de eerste wedstrijd gevaren met behoorlijk wat wind. Nadat Jan ten Hoeve de eerste 4 boeien op kop had gelegen, ging hij op een heel charmante manier om, zodat Meintema 615 de kop mooi kon overnemen. Samen met Dirk Zwitser heeft hij een mooi gevecht geleverd, maar uiteindelijk heeft de 615 gewonnen. Door Anton Wachter als wedstrijdleider werd er besloten om s’ middags niet meer te zeilen, omdat er windkracht 8 werd gemeten en er een storm waarschuwing werd gegeven. Wel werd er besloten om zondags om 10.00 uur te starten.

Zondag morgen om 6 uur was Henk Mik met zijn maatjes aan het oliebollen bakken, want bij de koffie werden de verse oliebollen al geserveerd. Aangezien er nog steeds een windkracht 7 met uitschieters van 9 beaufort stond, werden de wedstrijden afgelast. Bij de prijs uitreiking kreeg iedere zeiler een zak oliebollen en 5 liter ruitensproeier vloeistof mee naar huis.

Al met al en ondanks dat er maar 1 wedstrijd is gevaren, een gezellig weekend, met dank aan Henk en Olga Mik voor de ontvangst en de heerlijke oliebollen.

NED 572

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail