Nieuwsbrief 3, Nieuwkoop
Geschreven door Redactie   
zondag 28 augustus 2011

Zo, daar zijn we weer. Deze derde nieuwsbrief heeft enige tijd op zich laten wachten. Een nieuwe baan neemt toch meer tijd in beslag dan gedacht. Hoe dan ook, er valt best wat te melden en de O-jol finale is in aantocht.

Augustus: Sneekweek, EuroCup Flensburg en ONK Beulakerwiede

 

Augustus was een top maand qua watersport en dan bedoel ik niet alleen het zeilen. Wat een regen, wat een wind en lekker veel wedstrijden. Ik heb zelf gedeeltelijk meegedaan aan de Sneekweek. Ik had me ingeschreven voor de zaterdag, zondag en maandag wedstrijd. Maar zelfs dat heb ik niet gehaald. Zaterdag en zondag werd ik letterlijk uit de boot geblazen en heb ik de finish nimmer van de goede kant mogen bekijken (amateurtje). Af en toe een dikke windkracht 6 met sterke drukkers (was een nieuwe term voor mij). Het nachtprogramma was ook stormachtig maar dat ging me beter af en samen met de negende plaats van de zaterdag gingen we toch weer tevreden naar huis. Vanuit vloot Nieuwkoop gaven Dirk Zwitser en Gijsbert Visser ook ‘acte de presence’. Petje af voor Dirk want die stuurde elke dag zijn Jol wel door het woeste weer naar de finish en eindigde daarmee op een welverdiende 17e plaats.

Tijdens de EuroCup in Flensburg werd Noord Zuid vertegenwoordigd door Theo Meus en Lucas Krimpenfort. Ik kan u er weinig over vertellen maar heb uit de overlevering begrepen dat het recept ongewijzigd was: veel nattigheid en een pittig windje. Theo werd keurig 27e in het Europese geweld en daarmee de hoogst geplaatste ‘Nieuwkoper’.

Afgelopen dagen hebben we het ONK gevaren met een goede Nieuwkoopse vertegenwoordiging: Theo Meus, Michiel Witte, Lucas Krimpenfort en ik zei de gek. De wedstrijdleider had zijn handen vol aan het wisselvallige weer, de windshifts en overijverig startende O-jollers. Elke dag was er een happy hour waarbij alle drank gratis was totdat het biervat op was. U raadt het al, er werd heel veel gedronken maar niet al te veel bier. Kortom, het was supergezellig en een goed georganiseerd evenement. Waardering voor het organiserend comité onder leiding van Jan ten Hoeve. Het podium was geheel voor Elfhoeve (Jan-Willem van de Hondel (1), Wessel Kuijk (2) en Herman van Eijk (3)). Applausje voor onze eigen Michiel. Als een van de oudste mannen in de vloot, af en toe zonder roer toch als goede middenmoter eindigen. En dat te bedenken dat Michiel dit ONK vooral heeft ‘misbruikt’ als voorbereiding op NK 16 kwadraat volgende week. Daar gaat hij echt pieken. Michiel, veel succes en volgens mij draai je nog makkelijk mee in de O-jol dus ik verwacht je nog jaren in de 569! Lucas en ik beleefde ons hoogte en dieptepuntje op zondag. In een zesde en tiende positie voeren we fier mee tussen de grote jongens en we dachten dat de buit binnen was toen de zwart-wit geblokte vlag werd getoond. Hoe groot was de teleurstelling toen bleek dat deze race voortijdig werd geannuleerd. Lekker verhaal. Maar goed, de resultaten van de Nieuwkopers na zes wedstrijden: Lucas (41), Michiel (30), Theo (13) en ondergetekende (12) ………. 

 

 

Extra training: puntjes op de ‘i’ voor de finale

 

Op zondag 4 september geeft Stefan de Vries les op Nieuwkoop. We starten om 11 uur, de kosten worden gedeeld. Een mooie gelegenheid om de boel nog even op scherp te zetten voor de laatste wedstrijden van het jaar. Er is nog een aantal plaatsen vrij dus laat me even weten of je mee wilt doen.

 

 

De O-jol finale

 

De voorbereidingen voor de O-jol finale op 8 en 9 oktober zijn gestart. Het belooft een gezellige boel te worden en het programma is ietwat uitgebreid. Op vrijdagmiddag beginnen we al en kunnen de golfende O-jollers hun hart ophalen. Vrijdagavond is er een captains diner in Restaurant Hollandse Leeuw gevolgd door een spetterend optreden van de live band van Herman van Eijk, LOL. Ik hoop dat jullie allen gezellig aanhaken bij het golfen, avondje Hollandse Leeuw en/of de wedstrijden.

 

Vraag: kunnen jullie mij laten weten of en hoeveel slaapplaatsen jullie ter beschikking hebben? Ik heb wat aanvragen ontvangen en wil inventariseren wat we kunnen herbergen met elkaar. Een slaapplaats kan een goed argument zijn voor mensen van heinde en verre om deze kant op te komen, dus ik hoop dat we genoeg plekjes met elkaar kunnen regelen.

 

Definitieve programma volgt binnenkort op de website van de O-jol en Noord-Zuid.

  

Groet,

 

Jan-Willem

Ir. Dingemanspark 13

2421AR Nieuwkoop

06-20446342

 

LET OP EMAIL ADRES GEWIJZIGD: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

 

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail