Verslag Goldcup
Geschreven door Redactie   
donderdag 02 juni 2011
Goldcup 2011

Dit jaar was het wederom aan Vloot Zuid om de organisatie van de Goldcup op zich te nemen, aangezien het evenement vorig jaar door het gebrek aan wind helaas niet gezeild kon worden. Er werd besloten het spektakel op dezelfde locatie nog eens over te doen.
Gezien de gunstige ligging van Roermond ten opzichte van onze oosterburen konden we ook vier Duitse jollen verwelkomen. Het leek er zaterdag even op dat de windgoden ons weer niet gunstig gestemd waren. Er werd zaterdagmiddag een heel lichtweer wedstrijd gevaren waarna het comité besloot er na drie boeien een einde aan te maken, zodat we vervolgens van het terras konden gaan genieten.
De accommodatie van Roermond is perfect; op het haventerrein bevinden zich diverse slibways en parkeerterreinen voor auto’s en campers, zodat we hier prima een NK met honderd Jollen zouden kunnen organiseren. Er kan dan gezeild wordt op de Noordplas, met voldoende ruimte.
Na de nodige drankjes werd er een uitstekend buffet voor ons klaargezet en kon iedereen zich tegoed doen aan vlees en/of vis. De avond hebben we heerlijk buiten op het terras doorgebracht, waarbij Herman van Eijk , Pieter Kroon en ik uitgebreid gesproken hebben over de meest ideale Olympia Jol. Voor degenen die het nog niet weten: binnenkort zal de kiel gelegd worden van de eerste “ Vloot Zuid” O-Jol. Ik wens Pieter veel succes met de bouw.
Zondags stond er een lekker windje en zouden er korte wedstrijden achter elkaar door gezeild worden. Nu kon ik de aanwijzingen van de trainingen op Kralingen en het Braassemermeer in de praktijk gaan brengen: onderlijk strak , denken in vectoren en gaan. Het varen met meer wind ging mij goed af, wat resulteerde in een eerste plaats tijdens de tweede wedstrijd.
Tijdens de prijsuitreiking bleken er vier “ Vloot Zuid” jollen bij de eerste tien te zijn geëindigd, wat volgens mij aangeeft dat de trainingsinspanningen zich beginnen uit te betalen.
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer gezellig, goed georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar evenement.

Maarten Janssen, NED 613
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail