Nieuwsbrief 2 Vloot Friesland
Geschreven door Redactie   
woensdag 23 februari 2011

Vloot Friesland IOU

Nieuwsbrief nr. 2 van 2011.

14 februari 2011

1.

Boot Holland; 11 – 16 februari 2011.

Meer dan voldoende leden van vloot Friesland hadden zich aangemeld om een dagdeel (al of niet samen met iemand anders) als standbemanning op te treden.


Het was gezellig. Redelijk veel aanloop van O-jolzeilers en belangstellenden. Verkocht wordt er natuurlijk niets, maar daar gaat het ook niet om. Printjes van advertenties van individuele O-jol zeilers die hun boot te koop hebben (zie ook de website) waren op de door MIK aangeleverde O-650 (ex Kachelland) geplakt. Ook visitekaartjes van Herman van Eijk. Afwisselend werd er een zeiltje van JAMA en Molenaar gehesen.

Als vloot moeten we natuurlijk een onafhankelijke positie innemen.


Onbevestigde geruchten:

  • Stefan de Vries vaart volgend jaar met een Molenaar zeil;
  • Hij heeft zijn Finn verkocht en zet in op een trainersloopbaan
  • Jan ten Hoeve gaat (is) in training en heeft grootste plannen;
  • Na zijn ski-avontuur met Cock, Herman en Cock, gaat Anton Wachter naar Rome fietsen om afgeslankt zijn lichtweer prestaties te verbeteren,
  • De getoonde “doodsverachting” van Hans de Hans tijdens de korte skivakantie heeft veel indruk gemaakt.
  • Klaas Doevendans en Pier Thomas lopen de deur van de sportschool plat,
  • Beide broers De Zee hebben enkelblessures (zijn korfball blessures),
  • Er zijn 3 serieuze potentiële O-jol zeilers (kopers) op zoek naar een goede 2e-hands O-jol. Verwezen naar de O-jol website.
  • Jan ten Hoeve en Cock van der Leden werken aan modernisering van de O-jol. Moet meer op een Finn gaan lijken. Strak plan.
  • Henk Mik, Chiel Mik, Feike Hylarides zijn bezig met opleiding wedstrijdleider gevorderden. Anton is erkend als nationaal wedstrijdleider.
  • Treurig bericht; Jan Hordijk stopt met O-jolzeilen. Been / knie geeft te veel last. Boot te koop.
  • Nog een treurig bericht: de Spiegel wedstrijden gaan dit jaar niet door.



2. Voorjaarsvergadering Vloot Friesland (2-3-2011)

Normaal gesproken vergadert Vloot Friesland ruim een week voor de ALV van de IOU. Dit is een soort van “hearing” om leden die niet naar de ALV gaan de kans te geven toch hun mening te geven over punten die aan de orde zijn. Maar, dit jaar wordt de ALV in Friesland gehouden (zie volgend punt). Ook zijn er weinig tot geen “hot issues” . Geen gedoe over roeren of iets dergelijks.

De vraag was dus of een “voorvergadering” van vloot Friesland dit jaar wel zin had. Tijdens BOOT Holland hebben de naar hun mening gevraagde O-jolzeilers op deze vraag heel duidelijk positief geantwoord. Dus: de vergadering van vloot Friesland wordt gehouden op woensdag 2 maart, Heerenkamer Heerenveen (zonder tegenbericht), aanvang 20.00 uur. Programma: gezellig bijpraten / nieuwtjes uitwisselen / roddelen / kennismaken met nieuwe leden. Financiën vloot Friesland, wedstrijdagenda, verkiezing vlootvoogd (herkiesbaar) en vervangend vlootvoogd (nieuw).


3. Algemene Ledenvergadering IOU; zaterdag 12 maart in Sneek.

Ja wel; in Sneek. Het bestuur van de IOU heeft besloten om de jaarvergadering niet meer op 1 centrale plaats te houden, maar op wisselende locaties (in de buurt van O-jol concentraties en een gezellige winkellocatie voor de meegereisde dames). Sneek heeft de primeur. Terecht. Voor alle Friese O-jolzeilers die hun sport alleen binnen de provincie grens beleven is dit de gelegenheid een ALV van de IOU mee te maken. Wordt vast heel gezellig. Zie voor agenda etc. de website van de IOU. Bied je aan als gids naar Sneker hotspots. Wees creatief. Kom allen.


4. Trainingsweekend O-jol Sneek, 9 & 10 april.

Formule, wegens succes, onveranderd. Maximaal 20 deelnemers.

De trainers: Stefan de Vries en Gerard Post (beide voor het hele weekend) hebben aangegeven dat de maximale effectieve grootte van een te trainen groep op het water 10 boten is. Dus 2 groepen van 10. Elke groep moet ook een rescue boot hebben, opdat de training door kan gaan als iemand kopje onder gaat.

Programma:

Vrijdag namiddag: ontvangst van zeilers die van verre komen. Overnachting op het Starteiland in het kielboten centrum. Diner op eigen kosten. Vervoer naar Sneek (en gezelschap) wordt geregeld.

Zaterdag:

10.00 -11.00.

Optuigen bij KWS-helling. Nameten trim, positief commentaar Jan ten Hoeve (zie ook trim schema Jan ten Hoeve op de IOU website).

Overvaren van bagage van zeilers die blijven overnachten van zaterdag op zondag.

11.00 – 11.30 overvaren O-jollen naar Kielboten centrum op Starteiland.

11.30 – 11.15 briefing 1ste training; indeling groepen

11.30 – 13.00 eerste trainingsessie op het water

13.00 – 14.00 Lunch

14.30 – 16.30 Tweede trainingssessie op het water.

16.30 – 17.00 eerste trainingswedstrijd. De individuele coaching gaat door.

17.00 – 18.00 douchen, verkleden, borrel

18.00 – 19.00 diner; chinees / Indische rijsttafel

19.30 – 21.00 theorie; diverse zeer ervaren sprekers / onderwerpen zijn o.a.

protesten, regel 42, tactiek, etc.

21.00 - ???? Napraten


Zondag.

08.00 – 08.30 Conditie training; wakker worden. Rondje eiland ??

08.30 – 09.00 buffet ontbijt

09.30 – 11.30 derde trainingsessie op het water

12.00: lunch

13.00 – 14.30 vierde trainingssessie op het water

14.30 – 15.00 Tweede trainingswedstrijd; individuele coaching gaat door.

15.00 - 15.30 Afsluiting; prijsuitreiking

15.30 – 16.30 Overvaren / aftuigen

16.30: iedereen (behalve de organisatoren) vertrokken


Op dit moment zijn er al 14 inschrijvers. Meest leden van vloot Friesland en 2 Duitse vrienden (die zijn meer dan welkom; de O-jol is een internationale klasse). Aan het maximum van 20 deelnemende boten zal strak de hand worden gehouden. Onze professionele trainers staan daar op. Als organisator / vlootvoogd zou ik deelname van een aantal bovengemiddelde O-jolzeilers uit het Westen zeer op prijs stellen. Hun inschrijving wordt tegemoet gezien.


Kosten: € 100,-- per boot.

Dit is inclusief:

  • 2 overnachtingen op het Kielboten Centrum
  • 1x Ontbijt; 2x lunch en 1x diner.
  • Gratis koffie en thee
  • Rondje van vloot Friesland
  • 2 professionele trainers per 10 boten voor 2 hele dagen
  • 4 RIB’s (rescue en boten van de trainers)
  • Instructief avondprogramma op zaterdagavond.

NB. in de buurt wonende Friezen, die er voor kiezen om zaterdag ’s avonds achter Kaap Kont van Moeder de Vrouw te gaan slapen, worden wel geacht op zaterdag tot minimaal 21.30 op het Kielboten Centrum aanwezig te zijn. Thuis slapen levert geen korting op.

Ter informatie: de kosten van een dergelijk weekend worden vooral bepaald door betalingen aan de trainers, huur van rubberboten, locatie en catering. Overnachten en ontbijt kosten niet zo veel.


De voor dit weekend ingezette trainers zijn van absolute topklasse.

Beiden KNWV-erkend; beiden meermalen Nederlands en Europees kampioen. TOP.

Logistieke aspecten / catering zij in handen van Joop Feenstra (erkend specialist op dit gebied). Inhoudelijk / aansturing trainers: Anton Wachter.


Inschrijven svp per e-mail bij Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken



4. Voorjaarswedstrijden Sneek; 16 & 17 april.

Deelnemers aan het trainingsweekend kunnen hun boot desgewenst op het Starteiland laten liggen om het volgend weekend deel te nemen aan de Openingswedstrijden (leden KWS; geen inschrijfgeld).


De echte trainingsbeesten kunnen naar Zuidlaren. Daar geeft Stefan de Vries een trainingsweekend voor Vloot Zuidlaren. Op herhaling?


5. De wedstrijdagenda 2011

De voorlopige wedstrijdagenda vanuit een Fries perspectief is opgenomen als 2e bijlage. Wordt definitief vastgesteld tijdens de vlootvergadering (2 maart) en de ALV (12 maart).


Ik hoop u binnenkort op 1 van de bovengenoemde evenementen te ontmoeten.


Anton Wachter

Vlootvoogd IOU Friesland

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail