Nieuwsbrief 1 - vloot Nieuwkoop - november 2010
Geschreven door Redactie   
donderdag 18 november 2010
Beste O-Jolzeilers,

Tijdens de O-jol finale in Nieuwkoop heeft Hans van Beek na jarenlange trouwe dienst het vlootvoogd stokje aan mij overgedragen.

Voordat ik iets over mezelf vertel wil ik Hans als aftredend vlootvoogd in het zonnetje zetten. Hans, je hebt afscheid genomen in stijl! De Ojol finale was helemaal top! Strakke organisatie, mooie wedstrijden, perfect eten, strak
blauwe hemel, lekker windje en ook genoeg vertier buiten de boot. Jaja, de lat ligt hoog, daar ben ik lekker mee! Nogmaals, en ik denk dat ik namens alle zeilers spreek: Hans, BEDANKT!!!

Voor degene die me nog niet (goed) kennen: mijn naam is Jan-Willem Scheerder. Ik ben 41 jaar, getrouwd met Irma en woon in Nieuwkoop, nagenoeg in de Zuidplas, zeker als er veel regen valt. Met deze leeftijd ben ik wonderbaarlijk genoeg een junior in deze klasse. Helaas gaat het juniorschap in dit geval niet hand in hand met talent want tot op heden zie ik het veld vooral van de achterkant. Ik ben drie jaar geleden gestart met wedstrijdzeilen en direct in de O-jol gestapt. Als ik er wat meer verstand van had gehad, was ik waarschijnlijk in een andere, lees: makkelijkere, klasse begonnen. Maar ja, om alle verkeerde reden toch deze boot gekozen (NED 458): mooi bootje, hout dekje, lekker veel lijntjes om mee te prutsen, geen bemanning etc. Hoe dan ook, ik zit er nog steeds in, want ik heb ontzettend veel lol en het gaat heel langzaam iets beter. Hoogtepunt van dit seizoen voor mij was de Eurocup op het Como meer in Italië (altijd leuk om tegen je vrienden te zeggen dat je naar een EK gaat, weten zij veel!?). Een prachtig evenement en super georganiseerd door ons eigen kikkerlandje.

En dan nu vlootvoogd. Naast het organiseren van de Ojolfinale wil ik me graag inspannen voor een goed, gezellig en leerzaam vaarseizoen. Persoonlijk zou ik het een mooi resultaat vinden als we met elkaar de vloot nog actiever krijgen en wie weet zelfs kunnen laten groeien. Ik hoop dat jullie dit een goed plan vinden
en hoor graag of er ideeën, wensen en/of ervaringen uit het verleden zijn die mij hierbij kunnen helpen. Hoe dan ook, vanaf nu ligt de ʻbalʼ dus vooral bij mij. En om de daad maar gelijk bij het woord te voegen, kan ik jullie melden dat ik sinds gisteren de trotse eigenaar ben van de 'Balletent' . De 'Balletent' is de 603 en daar moet het vanaf nu mee gaan gebeuren. Dus de boot kan ik ook niet meer (onterecht) de schuld geven.

Boterletter / Oliebollen

Het seizoen lijkt afgelopen maar niets is minder waar. Op 27 en 28 november worden de laatste wedstrijden van het jaar gevaren. De Oliebollen in Zuidlaren en de Boterletter in Rotterdam. Ik ga naar de Boterletter. Laat het even weten als je ook naar één van de twee wedstrijden gaat.

Link Oliebollen: http://www.zvzuidlaardermeer.nl/27-28-november-oliebollen-wedstrijden/

Link Boterletter: http://www.rzv.nl/

Trainingsweekend

Om goed voorbereid aan het volgende seizoen te beginnen heb ik op 2 en 3 april 2011 een trainingsweekend onder leiding van Stefan de Vries gepland. Dit jaar hebben we met een klein clubje al een voorproefje genomen. Ook de ervaren zeilers vertelde mij (in vertrouwen) dat ze er veel van hebben opgestoken. Nadruk ligt op de praktijk en er is veel ruimte om individuele vragen en wensen in te vullen. Indicatie van de kosten: circa € 60,- p.p. bij acht deelnemers voor twee volle dagen training van een toptrainer! Kortom, dit mag je niet missen zo aan het begin van het seizoen! Laat me a.u.b. voor 15 december weten of je meedoet zodat ik de reservering bij Stefan definitief kan maken.

Vlootleden

Ik heb van de IOU en Hans een ledenlijst ontvangen. De gegevens zijn nog niet helemaal volledig. Kunnen jullie mij jullie gegevens mailen zodat ik de lijst kan aanvullen / corrigeren (voornaam, achternaam, vast / mobiel telefoonnummer, emailadres, geboortedatum, zeilnummer, naam van de boot)? Ik zou het leuk vinden als jullie een foto van jezelf meesturen zodat ik een smoelenboek kan maken (als je al op de O-jol site staat dan pak ik die wel). Als jullie denken dat je namen mist in de emaillijst of weten dat er nog potentiële kandidaten rondlopen die we kunnen ronselen, dan hoor ik dat ook graag.


Vlootvoogdenvergadering

Op 12 november had ik mijn eerste vlootvoogdenvergadering op de Spiegel. Een kort overzicht van de belangrijkste zaken: De wedstrijdkalender voor 2011. Ook de datum van de O-jol finale op Nieuwkoop stond op de agenda. Het idee werd geopperd om deze wedstrijd een week naar achter te schuiven zodat er een weekend ruimte zit tussen Nieuwkoop en de Biercup met de verwachting dat dit meer deelnemers oplevert. De moeite waard om hier over na te denken en ik zal ook kijken wat de mogelijkheden zijn bij de club en de wedstrijdleiding. Een week opschuiven betekent ook dat je in de herfstvakantie beland, dus dat kan ook
weer nadelig zijn. Mocht je zelf een sterke voorkeur hebben, dan hoor ik het graag. Zodra de wedstrijdkalender definitief is laat ik het jullie weten.

Overige (belangrijke) wedstrijden (concept):

ONK 2011, 20-24 augustus, Beulaker
DM 2011, 14-17 juli, Augsburg, DLD
EURO 2011, 13-16 augustus, Flensburg, DLD
ONK 2012, Braassem
ONK 2013, regio Noord
ONK 2014, regio Zuid

Er wordt aandacht gevraagd voor het beter naleven van de regels tijdens de
wedstrijden. Er is geconstateerd dat er steeds slordiger en minder sportief wordt
gevaren en dit straalt negatief uit op het imago van de klasse. Het initiatief van de
wedstrijdleiding tijdens de O-jol finale om een fles wijn te zetten op het eerst ingediende protest is positief ontvangen. Aan de vlootvoogden wordt gevraagd om het naleven van de regels onder de aandacht te brengen en te houden. Aan alle deelnemers wordt gevraagd na te denken over de promotie van de klasse. Dit is het voor nu. Er zitten nog een paar andere ideeën in de dop en als er wat nieuws valt te melden dan horen jullie van mij. Op de laatste pagina van dit document vind je de vlootagenda voor 2011. Nu nog lekker leeg maar ik hoop dat deze snel gevuld wordt met wedstrijden en andere activiteiten.

Groet, ik heb er zin an!

Jan-Willem
Ir. Dingemanspark 13
2421AR Nieuwkoop
0172-438419 / 06-20446342



Agenda 2011

2-3 april trainingsweekend

 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail