Nieuwsbrief nr.5 Vloot Friesland
Geschreven door Redactie   
zondag 30 mei 2010
download

Nieuwsbrief nr. 5. Vloot Friesland IOU

De afgelopen 3 weken is er in het hoge noorden hard gezeild. De Voorjaarswedstrijden op Grou, de Kleine Sneekweek, De ZZ-cup in Zuidlaren en de Pinksterdriedaagse.


De Kleine Sneekweek.
Deze 4-daagse serie (Hemelvaartsdag t/m zondag)viel zoals elk jaar gedeeltelijk samen met de ZZ-cup. Op donderdag stond er een mooi lopend windje. Zelf voer ik in de O522, die na een opknapbeurt nu weer in het veld moet gaan meedraaien. Het liep voorspoedig; prima schip; ruim voor het veld op de eerste plek, totdat ik bij de een-na-laatste boei verkeerd voer. Cock van der Leden profiteerde. Dat in 1ste positie verkeerd varen, is de laatste weken nogal vaak voorgekomen. Op vrijdag: geen wind. Zaterdag voer Klaas Doevedans, toch geen onbekende op dit water in 1ste positie liggend verkeerd. Het was de dag van Doeke Zwart met een 1ste en een 2e plaats. De promoboot gevaren door Yntema (bekend Valkenzeiler) deed het met een 2e plek zeker niet verkeerd. Op zondag stond er eindelijk wind, maar toen was ik al vertrokken naar Zuidlaren. Pier Thomas Meintema pakte zijn eerste overwinning in de O-jol. Winnaar van de Kleine Sneekweek (16 deelnemers) werd Doeke Zwart.


Zuidlaren.
Zaterdag deed Luut de Zee goede zaken. Op zondag hield hij de verworven voorsprong goed vast en won de ZZ-cup. De laatste wedstrijd op zondag werd fraai gewonnen door Jacobus de Vries. Al met al deden de Friezen (met een behoorlijke afvaardiging) leuk mee.


De Pinksterdriedaagse.
Luut en Jacobus maakte hun favorietenrol helemaal waar. Na 3 wedstrijden had Luut 1,2,1 en Jacobus 2,1,3. Luut zou de laatste dag (de vijfde wedstrijd) niet starten. Hij had dus een overwinning nodig in de vierde wedstrijd om de eindzege zeker te stellen. Hij en Jacobus vochten een prachtig duel uit (ruim voor de rest). Bij de voorlaatste boei leek de strijd beslist. Luut lag een 50 meter voor. Helaas vergat hij de laatste boei te nemen. Weg hoofdprijs.
Hans de Haas voer sterk. De rest: Doeke Zwart, Pier Meintema, Tjeerd de Jong, Anton Wachter, Feike Hylarides e.a. leverden onderling hevige strijd.


Komend weekend: Paterswolde.
Helaas ben ik zelf verhinderd (ga me als offical bezighouden met het ONK matchracen in Medemblik). Ik weet niet precies hoeveel Friese O-jollen naar dit op zich best leuke water gaan.


De Cocktail cup, 6 juni.
Cock van der Leden stelde tijdens de voorjaarsvergadering voor om een onofficiële gezelligheidswedstrijd te organiseren op een zondagmiddag en daarna met de hele groep (incl. dames) in een goed restaurant te gaan eten en daarna (zeg om 19.30) nog 1 wedstrijdje te varen. Cock en ik zijn op zoek gegaan naar een locatie. “Leek” leek ons wel aardig, maar bleek te ondiep. Uiteindelijk hebben we besloten het dicht bij huis te houden: Goingaryp. De Klokkenstoel is gereserveerd.
Programma: 1ste start om 15.00 uur. We varen 3 korte wedstrijden achter elkaar. Om 17.30 drinken we een biertje, daarna diner. Start 4e wedstrijd om 19.30.
We varen om de Coctail cup; bij 4 gevaren wedstrijden is er 1 aftrekker.
Inschrijven, liefst per e-mail bij Cock van der leden, of bij mij.
Kosten: geen. Eten is uiteraard voor eigen rekening.


NNWB-kampioenschappen en de Spiegel (=ranglijst) beide op 12 en 13 juni.
Tja……. Wat moeten we er mee.
Ik ben bang dat als er te weinig inschrijvingen zijn de Noord-Nederlandse Kampioenschappen in de toekomst niet meer vervaren zullen worden; althans niet op deze manier. In het weekend van de ZZp-cup waren er een aantal zeilers (waaronder ik zelf) die voor beide evenementen ingeschreven hadden; maar die overlapten maar gedeeltelijk.
Eenieder moet het maar voor zich zelf uitmaken.
Voor de NNWB-kampioenschappen moet voor 1 juni worden ingeschreven. Zijn er dan niet voldoende inschrijvingen, dan gaat het feest niet door.

ONK Braasem; 23 – 27 juni.
Op dat evenement moeten we als Friese Vloot natuurlijk in volle sterkte aanwezig zijn. Ook voor de organisatoren is het prettig om ruim van te voren te weten op hoeveel deelnemers ze ongeveer kunnen rekenen. Inschrijven dus.

Anton Wachter
 
< Vorige   Volgende >


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail