Vintage Yachting Games
Geschreven door Redactie   
zaterdag 05 januari 2008

Vintage Yachting Games 2012

In de periode van 7 tot 15 juli 2012 viert de Olympiajol, samen met acht andere voormalig Olympische klassen, haar Olympisch verleden tijdens de 2e editie van de
Vintage Yachting Games op het Comomeer (ITA).

In dit Olympischachtige evenement vertegenwoordigen de deelnemers hun Nationale klasseorganisatie (land). Iedere Nationale Olympiajol Unie mag zes zeilers inschrijven voor dit evenement (Het hoeven geen boten te zijn uit de Olympische periode van de klasse. Ook hoeven de deelnemers geen Nationale titel in hun bezit te hebben). Hierboven op heeft Max Blom, als winnaar van de Vintage 2008, een wildcard. De serie bestaat uit tenminste 7 wedstrijden (Het exacte aantal moet nog in samenspraak tussen de organisatie en de IOU worden vastgelegd). In het Noordelijke deel (boven Bellano) van het Comomeer zullen vier wedstrijdbanen worden uitgelegd. De Olympiajol zal een baan delen met een andere klasse.


Zoals bekend worde de windcondities op het Comomeer bepaald door een thermische bries. Deze bries van ca. 14 knoop start na het middaguur. De temperatuur in die tijd van het jaar bedraagt 22-25 graden Celsius.


Hoewel het wedstrijdzeilen tijdens dit evenement het belangrijkst is kent de Vintage een uitgebreid sociaal programma. Dit programma bestaat uit een openingsceremonie, Dagelijkse prijsuitreikingen, een kampioenschapdiner en een aangeklede prijsuitreikings- en sluitingsceremonie. Een deel van de sluitingsceremonie wordt gevormd door een wedstrijd in 12’ jollen tussen de winnende stuurlieden uit de deelnemende klassen(VIP race). De locatie waar de formele festiviteiten zullen plaatsvinden is de klassieke Villa Monastero bij Varenna.

De organisatie richt zich op een deelnemersveld van rond de 20 Olympiajollen uit vijf landen. Het totaal aantal deelnemers voor de Vintage 2012 is geschat op 400 in ca. 300 boten in 10 evenementen. De boten en trailers zullen een parkeerplaats toegewezen krijgen in het gebied Dervio/Bellano.


De inschrijving loopt, via klasseorganisatie, van eind oktober 2011 tot mei 2012.

Belangstellenden voor dit evenement kunnen zich aanmelden via http://www.olympiajol.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=47

Belangrijk !!
Bij meer dan 6 aanmeldingen maakt de IUO-Nederland een uiteindelijke selectie.

De “Vintage Yachting Games Organization” is een, niet commercieel, samenwerkingsverband van de onderstaande voormalig Olympische klassen:
Europe, 12’ jol, Olympiajol, FD, Yngling, Tempest, Soling, Dragon and 5.5 Metre.

De raad van toezicht bestaat uit de voorzitters van deze Internationale klasseorganisaties.

Rudy den Outer


Voorzitter dagelijks bestuur

Vintage Yachting Games

 
< Vorige


   
   
     

© 1999 - 2010  IOU, NetSail