Spanning & sensatie tot en met de laatste wedstrijd!



Nieuwsfoto: 


Met de Biercup nog vers in het geheugen wordt het voor de ranglijst liefhebbers zaak om de bakens snel te verzetten naar de laatste wedstrijd van het jaar: de Finale. In de diverse categorieën is er namelijk nog van alles mogelijk en voor een aantal onder u is het nog zeker de moeite waard om naar Nieuwkoop te komen en een poging te doen om op het ereschavot te blijven of juist te komen.

In de overall categorie staat Wessel al een tijdje stevig aan de leiding maar de goede rekenaars onder ons hebben al lang gezien dat het nog geen gedane zaak is. Zeker twee andere zeilers (Ton en Stefan) kunnen de eerste plek nog bemachtigen tijdens de laatste wedstrijd van het jaar, zeker als de huidige nummer 1 besluit de gok te nemen om deze wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan.

Stuivertje wisselen kan ook nog in het Young Rider, Senior en Master klassement. In het Rooky klassement gaat Friso stevig aan de leiding. Hetzelfde geldt voor het Regatta Runner klassement. Thies stevent af op een prolongatie van zijn 2015 titel.

In het vloot klassement is een correctie doorgevoerd. Op de jaarvergadering is besloten dat niet het resultaat van de eerste drie maar van de eerste vier zeilers meetelt voor het opmaken van het vlootklassement. Uw ranglijst rakker was niet op deze vergadering en heeft ook de notulen niet gelezen waardoor deze wijziging hem volledig ontgaan is. Maar gelukkig hebben we zeilers die de ranglijst excel grondig bestuderen en controleren zodat we nog op tijd de boel hebben kunnen rechttrekken, waarvoor dank! Friesland gaat nu aan de leiding en zij kunnen deze werkelijk prachtige beker en bijbehorend kratje bier ophalen, tenzij....... de nummers 3 en 4 van Reeuwijk op de startlijn verschijnen en ook nog een beetje presteren.

Hoe dan ook, er valt nog wat te halen. maar los daarvan en eigenlijk nog veel mooier: het is vooral goed te zien dat alle categorieën goed gevuld zijn: dit jaar zijn er ook meer dan 10 Rookies en Young Riders, een prachtige ontwikkeling voor onze mooie klasse.

Ranglijst, gezelligheid of gewoon nog een keer knallen voordat het seizoen echt wordt afgesloten: graag tot ziens op de Nieuwkoopse Plassen voor de Finale!

Jan-Willem