De olympiajolDe hele sectie "Interesse" is nog in aanbouw. Zie voor deze informatie nog de oude site: www.olympiajol.nl/oudesite

Volgens de "van Dale" (twaalfde druk 1992):

olympiajol, (v. (m.)), (zo genoemd omdat de boot ontworpen werd voor de olympische wedstrijden van 1936 in Duitsland), zeilboot van een zeer gevoelig type; de olympiajollen voeren een O in het zeil; ...klasse (v.), zeilbootklasse waartoe de olympiajollen behoren.

Volgens ons: Dit erg prettig zeilende schip heeft een steeds groeiend aantal aanhangers. De laatste tien jaar zijn er in Nederland zeker 150 nieuwe schepen van de werf gerold.
Ondanks haar relatief hoge leeftijd is het schip zeer bij de tijd gebleven. Er wordt zeer sterk en fanatiek mee wedstrijdgezeild. Concentraties van Olympiajollen zijn te vinden in het Westen (Kralingse Plas, Reeuwijk, Nieuwkoop, Spiegelplas) het Noorden (Belter/Beulaker, Zuidlaardermeer, Friesland) en het Zuiden (Ertveldplas) van Nederland. Over de grens, in Duitsland is de populariteit van deze klasse mogelijk nog hoger. Na de jeugdklassen is daar de O-jol de belangrijkste wedstrijdboot.


Herman van Eijk Jachtbouw
Reeuwijk
0182-396054

Mik Polyester-kunststofbouw
Nieuwe Pekela
0597-645590/646109

Laatst geupdate op ( vrijdag 16 juli 2010 )