North Sea Regatta 2017: de Olympiajol vaart mee!Nieuwsfoto: 

De verhalen gaan al jaren lang mee. Want wat kan het wedstrijdzeilen op golven en stroom toch mooi zijn! En heel bijzonder vergeleken met het standaard binnenwater. Het is al een kleine tien jaar geleden dat de Olympiajollen voor het laatst voor Scheveningen voeren. Bijvoorbeeld in 2007 met 18 bootjes en Vincent –Op Open Water Altijd Gevaarlijk- van Leeuwen won in een top tien waarvan iedereen nog steeds wedstrijdzeilt in onze mooie klasse.

11

Dus dat belooft een mooi deelnemersveld te kunnen worden. Want, op onze laatste ONK op Medemblik heeft groot en open water er weer veel O-genieters bij gekregen. Immers, we doen dat in de Olympiajol toch eigenlijk te weinig. En, zo bleek ook meermalen tijdens discussies op de ALV: eigenlijk moeten we ieder jaar ook kunnen strijden op stroom en met eventueel stevige golven. En die gelegenheid komt er dus dit jaar ook weer!

22

Want de fameuse North Sea Regatta, een begrip voor kielboten, heeft dit jaar de poorten weer geopend voor een paar eenheidsklassen. De kielboten varen vooral hun Vuurschepen Race en North Sea Race ver buiten de kust. En de open boten starten erna vlak buiten de havenhoofden van Scheveningen. Op het trainingswater van onze Olympische zeilers. De Olympiajol, maar ook FD, Javelin en Contender zijn welkom op vrijdag, 2 tot en met zondag, 4 juni.
Nu zijn er ook Olympiajollers die Medemblik al een hele ervaring vonden, maar dan wel voor die éne keer en niet weer. Begrijpelijk want met een beetje wind is het ook een –zij het prachtige- uitdaging om je bootje van start tot finish hard te laten gaan en er nog van te blijven genieten ook. En nu komt daar nog de extra factor van stromend water bij. Het is daarom ook niet direct te verwachten dat we boven ons jaargemiddelde van 36 inschrijvingen voor Ranglijstwedstrijden zullen zitten.

33

Maar, de geluiden zijn zeer positief. De grapefine en de vingers in de lucht tijdens de WOW leert dat we een mooi veld op de startlijn gaan zien. De IOU Ned heeft besloten om het pas een Ranglijst te maken wanneer we minimaal 15 bootjes op de inschrijflijst krijgen. Ook omdat het inschrijfgeld met 85 euro hoger is dan we zijn gewend. En we het risico niet moeten lopen van teleurgestelde zeilers die een stevig veld verwachten maar uiteindelijk maar met een klein groepje kunnen strijden. Halen we de 15 boten niet, dan heeft niemand zich dus ten koste van zijn inschrijfgeld al ingeschreven.

Daarom heeft de IOU Ned met de organisatie van de North Sea Regatta afgesproken om eerst, via onze eigen inschrijfmodule op deze site, onderling te laten zien dat we die 15 boten makkelijk halen. Hiervoor hebben we tot eind maart de tijd. Daarna wordt het officieel, melden we ons definitief in Scheveningen en kan iedereen individueel zijn officiele inschrijving en bevestiging doen. En dan ook op tijd want, na 1 mei wordt de Early Bird inschrijving van 85 naar 135 euro verhoogt.

uitslag 2007uitslag 2006

Dus, heb je zin in een mooi avontuur. Prachtig strijd op stromend water in een schitterende omgeving voor het strand met Kurhaus? Geef je dan snel op bij de inschrijfmodule. Doen!!