Zeilseizoen 2017 kan beginnen!



Nieuwsfoto: 

Reeds voor het derde jaar op de Spiegelplas, worden op de eerste zondag van het nieuwe jaar de Openings Sprintwedstrijden gehouden. En, met ieder jaar meer Olympiajollen: vorig jaar bijna de twintig gehaald en die grens willen we dit jaar passeren.

sprint2sprint2

Want, we doen alle moeite om de drempels te verlagen: vier mooie sprint wedstrijdjes om die kristallen wisselbokaal, ons eigen ervaren Wedstrijd Comite o.l.v. Rob Beemster op het water, verse snert voor alle deelnemers aan de lange lunch tafel voor de open haard. En geen inschrijfgeld: Vloot Spiegel ontvangt iedereen gewoon graag! Maar vooral: heerlijk zeilen met een goede sfeer.

sprint3sprint3

En dit jaar niet op de eerste zondag van 2017 want dat is Nieuwjaarsdag, maar op zondag 8 januari (eerste start om 11.00 uur). Schuif even de gedachte opzij dat ’s winters zeilen enkel voor de zeer fanatiekelingen is, want het is gewoon erg leuk en gezellig. Haal die boot uit de winterslaap en zet je naam alvast op de lijst, via de inschrijfmodule. Maar.... alle begrip, wanneer je uiteindelijk toch niet kan komen. Maar geloof ons: tegenvallen doet het nooit!
En: hoe zit dat met het weer. Immers het kan vriezen of dooien. Helder is dat boven 5 Bft we niet gaan varen. En dat we tot de laatste dag het weer goed zullen monitoren. Maar je staat versteld, hoe snel er ’s winters al een mooie wedstrijddag kan worden neergezet. Daar hebben we op de Spiegelplas voldoende ervaring mee!

sprint4sprint4