Zondag’s, op de Spiegelplas: ook voor opstappers in de Promoboot!



Nieuwsfoto: 

Dat er iedere zondag op de Spiegelplas wordt gevaren, is bekend. Met meestal tussen de 5 en 10 Olympiajollen, minimaal vier startjes vanaf 13.00 uur. En echt, iedere week hoewel een windkracht vijf of meer wel eens roet in het eten gooit. Altijd gezellig en achteraf stoken we de open haard in het Clubgebouw hoog op. De tap open en de zeilverhalen rollen over de bar...

spiegel2spiegel2

En dat iedereen welkom is is ook bekend. Mail of bel vooraf even met de Vlootvoogd en zorg dat je een droogpak bij je hebt. Uit de meeste vloten komt er wel eens een zeiler mee varen en dat vinden we altijd prachtig. Dus iedere Olympiajoller die de winterrust wil doorbreken met een serieus potje wedstrijdzeilen, hoewel in gemoedelijk sfeer: welkom! De kou valt echt altijd mee en de tegenzin verdwijnt, zodra je in de auto zit op weg naar Nederhorst.
Maar, de zeiljol is niet beperkt tot Olympiajollers. We leggen de laatste twee jaar een promoboot op de jollensteiger, waardoor nieuwelingen heel laagdrempelig, ook eens onze prachtige klasse kunnen proberen. Geen kosten, geen voorbereiding (behalve dat droogpak en een zwemvest) en je draait zo een lekker middagje zeilen mee.
Niet bedoeld voor Olympiajollers die te lui zijn om hun trailer achter de auto te haken, maar heb je zeilvrienden die het eens in de Olympiajol willen proberen: laat ze mailen met de vlootvoogd van de Spiegelplas.