Heerlijk Helder Herfstweekend in Essen!



Nieuwsfoto: 

Ook buiten onze eigen vaargebied en buiten ons eigen seizoen is zoveel te beleven: enkele pareltjes……
Op die fraaie Baldeneysee, minder dan een uurtje over de grens, gaat op 5 en 6 november weer gevaren worden voor de Eiscup (http://www.seglerinfo.de/ausschrei/161106_escr.pdf ). Ieder jaar maken we er reclame voor, want geen mooier en gezelliger weekend in november dan bij onze Oosterburen bij Essen!
Dit jaar nu reeds bijna 20 bootjes op de inschrijflijst en de helft uit ons platte landje. We vinden dat varen tussen die herfstbruine heuvels blijkbaar erg leuk en terecht! Want ook culinair en qua bacchanaal altijd op eerzame hoogte en slaapplaatsen zijn altijd wel te ritselen.

Essen-1Essen-1

Een topper dus waar je echt spijt van krijgt wanneer je niet komt! Dus, vertel nog even je partner dat het seizoen nog iets langer doorloopt dan ze dacht en schrijf ook in! http://www.manage2sail.com/en-US/event/1b0e04d7-fe4b-4b21-b2e6-cee6ee57e00b#!/
De gastheer in Essen is Roland Franzmann, deze nummer drie op de IDM en EURO is sowieso goed bezig: hij nodigt ons nu al uit voor niet alleen deze perfecte seizoen sluiting, maar ook voor de trainingsopening op de Kalterer See in Italië.
Van 19 tot 23 maart wordt hier met onze Italiaanse O-jol vrienden (http://www.svks.it/o-jollen.html ) getraind en wedstrijd gezeild onder werkelijk fantastische omstandigheden. Vijf top trainings- en wedstrijddagen op een bijzondere plek. Voor of achteraf nog even ergens skiën; het leven is goed….

Essen-2Essen-2

Ook hier komen altijd wel een paar Hollanders en geldt: eens gedaan, altijd spijt wanneer je niet weer gaat. Dat vraagt natuurlijk wel om lange termijn planning: daarom, op de Duitse website binnenkort meer informatie.