Openings Sprintwedstrijden Spiegelplas

Locatie
Nederhorst den Berg

Datum
--

Tijd
Vanaf u.

Informatie

Wanneer je gelijk besluit om je in te schrijven voor de openingswedstrijden op zondag 3 januari. Dit kan nu via de wedstrijdkalender 2016 op deze site (de rest van de wedstrijden dit jaar volgen zo snel mogelijk nadat de laatste onzekerheden zijn opgelost)

Er is nog even schroom deze sprintwedstrijd dag nu al een traditie te noemen. Maar, nadat de door de Olympiajollen goed bezochte jaarlijkse wedstrijddag op Lelystad weg viel, is dit initiatief razendsnel naar de Spiegelplas overgebracht. En het was gelijk een succes met een mooi veld van vloot Noord tot Zuid en het werd een echt heerlijke dag. Zo’n dag waarvan je vooraf niet kon dromen. Prachtig weer, prima strijd, goede sfeer en lekker nadeinen in het clubhuis.
Vandaar het besluit om deze eerste zondag (eerste start 11.00 uur) van het jaar definitief vast te leggen voor de Olympiajol seizoen opening. Het wedstrijd comité onder leiding van Rob Beemster, onderbreekt weer de winterslaap en haalt het startschip en de rescue boten uit de winterstalling. De open haard in het clubgebouw brandt de hele dag en de ‘gratis snert voor iedereen’, kommen worden weer gevuld. De wisselprijs staat klaar voor de dagwinnaar: de rest van de zeilers wint allemaal een mooi zeildag!
Vloot Spiegel heeft er nu al zin in. En de eerste aanmeldingen van vloten uit het hele land zijn al binnen. Zou prachtig zijn om weer veel lachende wintergezichten te gaan begroeten! Natuurlijk: het blijft de eerste zondag van het nieuwe jaar die moet concurreren met de kleffe Nieuwjaar zoenen van je schoonmoeder. Daarom maken we het zo laagdrempelig mogelijk, geen inschrijfgeld en begrip wanneer je uiteindelijk toch niet kan. Maar probeer bij goede voornemens wel vroegtijdig je naam op het lijstje te zetten. Goed voor de inkoop van de kok en het stimuleert de positieve intenties bij de twijfelaars!
En: hoe zit dat met het weer. Immers het kan vriezen of dooien. Helder is dat boven 5 Bft we niet gaan varen. En dat we tot de laatste dag het weer goed zullen monitoren. Maar je staat versteld hoe snel er ’s winters al een mooie wedstrijddag kan worden neergezet. Daar hebben we op de Spiegelplas voldoende ervaring mee!


terug naar agenda