EURO Como Italy 2016 ( info nr. 1, zo 09-10-’15)



Nieuwsfoto: 

Beste zeilers, partners en belangstellenden,

www.velabellano.it , www.centroveladervio.it

Positieve ervaringen:
De positieve ervaringen van zeilers maar juist ook die van hun partners tijdens de EURO 2010, de Vintage Yachting Games 2012, alsmede de enorme gastvrijheid, enthousiasme van de organiserende zeilverenigingen hebben een paar enthousiastelingen van IOU-NED doen besluiten deze EURO te helpen organiseren.

Eind April ’15 is ondergetekende, samen met Max Blom afgereisd naar Bellano om data af te stemmen voor de EURO 2016 en het 100-jarig bestaan van de Regenboog welke gevierd gaat worden met een evenement op Como in 2017. We zijn weer bijzonder gastvrij ontvangen en onze Italiaanse vrienden omarmen graag beider evenementen.

Accommodatie:
Tevens hebben we bekende en nieuwe lokale mogelijkheden bekeken op het gebied van accommodatie voor kamperen, campers, hotels e.d. waar we in een later stadium op terugkomen met aanvullende informatie.
Om eventueel zelf alvast aan de slag te gaan voor boekingen en reserveringen verwijs ik jullie graag naar de lokale VVV’s van Bellano, Dervio en omliggende plaatsen. http://www.turismobellano.it/en/tourist-office-of-bellano/#
Ook op de site van de zeilvereniging velabellano vindt je goede en informatieve links voor accommodatie. http://www.velabellano.it/link-utili-32/dove-alloggiare.html

Kalender- zeilprogramma, ( onder voorbehoud ),
o Zaterdag 20 augustus , aankomst, registratie en meting
o Zondag 21 augustus , aankomst, registratie en meting
o Maandag 22 augustus , opening gevolgd door de 1e wedstrijden
o Dinsdag 23 augustus, vervolg- wedstrijden
o Woensdag 24 augustus, recreatie-partner dag , mogelijk reserve zeildag
o Donderdag 25 augustus, vervolg-wedstrijden
o Vrijdag 26 augustus, vervolg-zeilwedstrijden, ’s avonds prijsuitreiking
o Zaterdag 27 augustus, bijkomen en mogelijk afreizen

Info vervolg,
Op de sites van de IOU-NED, IOU-GER , IOU- SUI, IOU- AUS, IOU-ITA, zal met regelmaat aanvullend nieuws over de EURO Italy 2016 verschijnen met een link naar de IOU-NED site met een Nederlandse, Duitse versie.

Met vriendelijke zeilersgroet, mit freundlichen Grüß, best regards, cordialement,
migliori saluti,

IOU-NED ,
Namens de organisatie, Ton Op de Weegh (NED 17) , voorzitter.