Ranglijst update: Reeuwijk neemt brutaal de leiding in het vloot klassement



Nieuwsfoto: 

Zo, de drie belangrijkste ranglijst wedstrijden (125% weging) hebben afgelopen weken achter elkaar plaatsgevonden. En dat heeft in sommige categorieƫn uiteraard voor wat ocsilatie gezorgd.

De grootste verschuiving heeft plaatsgevonden in het vloot klassement. In het hol van de (Friese) leeuw nam Reeuwijk de leiding over van de Spiegel en gaf tegelijkertijd ook de thuis vloot het nakijken. De verschillen zijn minimaal en dat betekent dat de laatste drie wedstrijden van het seizoen er toe doen en de zeilers hun eigen vloot nog op het hoogste treetje van het ereschavot kunnen zeilen.

Thies Bosch heeft in de overall categorie zijn voorsprong uitgebouwd. Dit betekent overigens niet dat de schoot gevierd kan worden. de achtervolgers zitten weliswaar in zijn vuile wind maar hijgen in zijn nek. Een aantal van hun heeft nog extra scoringskans omdat zij nog geen 5 wedstrijden hebben gevaren. Kortom, ook hier blijft het spannend!

Stefan de Vries heeft stuivertje gewisseld met Wessel Kuik in het young rider klassement en twee Klaas-en (Weissenbach en 't Hoen) stormen de top tien binnen. Alles ligt nog open en deelname aan de laatste evenementen zal het kaf van het koren gaan scheiden.

In de rooky categorie behoudt Daan Versteeg stevig de koppositie. Ook dit jaar vult de rooky ranglijst weer makkelijk een top tien. Mooi om te zien dat er wederom zoveel nieuwe aanwas is in de O-jol klasse!

Robert Numan deed ondertussen goede zaken voor het senior klassement met name door een prachtige tiende plek op het ONK. Ik schat in dat Robert er zelf al een berekening op los heeft gelaten voor wat betreft de kansen op de eindoverwinning.

Jan van Amerongen heeft de leiding genomen in het regatta runner klassement. Echter, uit onderzoek is gebleken dat hij nog niet voor alle drie de resterende evenementen heeft ingeschreven dus ook hier liggen nog kansen.

We sluiten af met wat statistiek: we hebben al 148 unieke deelnemers mogen verwelkomen op de ranglijst wedstrijden! Daarmee hebben we het aantal van 2014 (146) al geƫvenaard. Top! Zeker als je in gedachten houdt dat er twee wedstrijden zijn afgevallen en we nog drie wedstrijden te gaan hebben.

http://www.o-jol.nl/ranglijstactueel

Tot de volgende update!